IJsland vanuit zomerhuisjes

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen

Wens je de grandioze natuur van IJsland te ontdekken zonder dagelijks te moeten inpakken en verder te trekken, dan zit je goed bij dit programma.

Deze rondreis is eveneens ideaal voor families en kleine groepjes doordat een ‘eigen huisje of appartement’ meer ruimte en gezelligheid biedt dan een kamer in een hotel of B&B.

We selecteerden 4 mooie locaties waar je logeert in een zomerhuisje/appartement verspreid over het eiland.
Ze zijn telkens uitgerust met alle moderne comfort en laten toe om zelf te koken en je vakantie op eigen ritme te beleven.

Het gaat om volwaardige verblijven met alle nodige comfort aanwezig. Je kan met maximum 4 personen een huisje of appartement delen. Bij meerdere deelnemers dien je 2 huisjes/apartementen te boeken.

Ze werden strategisch gekozen om de mooiste locaties rondom IJsland te bereiken.

Ook bij dit programma voorzien we onze uitgebreide reisapp dat we zelf hebben samengesteld met verschillende dagexcursies en wandelmogelijkheden vanuit ieder huisje.


Door de groeiende interesse in deze reisformule werken we met vaste afreisdata en locaties. Vertrek kan telkens op zaterdag of woensdag.

Afhankelijk van de gekozen afreisdag zal de focus op bepaalde regio's licht verschillen. Bij vertrek op zaterdag voorzien we 4 nachten in de regio Golden circle, 3 nachten in de regio Vatnajökull NP, 4 nachten in de oostfjorden, 3 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport. Bij vertrek op woensdag voorzien we 3 nachten in het Zuiden, 4 nachten in de regio Vatnajökull NP, 3 nachten in de oostfjorden, 4 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport.

Afreisdata

Vanaf 01.07.2023 tot 24.08.2023. Nu met last minute korting*

Hoogtepunten van de reis

 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • gletsjers en talloze watervallen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón gletsjermeer
 • vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • mogelijkheid tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen rijd je onmiddellijk naar je eerste zomerhuisje in het zuiden van IJsland (120km).

— Lees meer —

Met deze regio als uitvalsbasis stellen we je totaal verschillende dagtochten voor.

Je krijgt het þingvellir nationaal park te zien waar de aardkorst in twee breekt en zo het Noord-Amerikaanse en het Europese continent vormt. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven het wateroppervlak te zien is.

Langs dezelfde breuklijn ligt ook het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.

Een kleine omweg leidt je door de dorre puimsteen- en lavavelden aan de voet van de Hekla vulkaan.

Nog meer vulkanische verschijnselen vind je op het Reykjanes schiereiland.
De naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar het schiereiland is nochtans de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is hier dé topattractie en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied.

We tonen je de meest karakteristieke plaatsen van het schiereiland zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten.

Optioneel kan je vanuit deze regio een daguitstap maken naar Vestmannaeyjar

Aantal kilometer naar volgende verblijfslocatie: 385km

Bij afreis op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Icelandic Cottages

— Lees meer —

Onderweg naar de volgende locatie zorgt het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjalla-vulkaan voor een ander type landschap. Bron- en smeltwater afkomstig vanonder de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden opgesmukt worden door talloze watervallen. Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en zie je een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’.

Om de hoek ligt Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters.

Voorbij de kaap loopt de ringweg als een groen lint door de uitgestrekte, kale spoelvlakte van de Mýrdalsgletsjer om uiteindelijk uit te monden in het ‘Vuurveld’. Een sprookjesachtig decor met een duister verleden.

De route gaat via de spoelvlakte van de Skeiðarársandur richting de Vatnajökull, een woestijn van ijs en Europa’s grootste beschermde gebied.
In de oksel van de gletsjer ligt het Skaftafell Nationaal Park,

Voor het verkennen van deze regio voorzien we een zomerhuisje nabij Höfn.

Van hieruit is een daguitstap mogelijk naar Skaftafell Nationaal park, een wandelgebied gewijd aan de ijslandschappen. Ook het gletsjermeer Jökulsárlón en het fotogenieke Vestrahorn kunnen van hieruit bezocht worden. Op een halfuur rijden van het zomerhuisje kan je deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Voor wie met kinderen reist kan het publieke zwembad te Höfn een leuke afwisseling vormen.

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: 255km.

Bij afreis op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Verblijf: Aurora Cabins Höfn

— Lees meer —

Tijdens de route naar de volgende locatie ruil je de bevroren wereld voor een totaal ander decor. Een decor dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland.
Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische en verlaten plekjes, fantastische vergezichten en tal van wandelmogelijkheden.

We laten je logeren in het mooi gelegen vissersdorpje aan de Norðfjörður.

Van hieruit bezoek je de oostjorden op eigen tempo met mogelijke daguitstappen naar het kleurrijke Seyðisfjörður, de regio rond Egilsstaðir, Mjóifjörður of Borgarfjörður Eystri waar een grote kolonie papegaaiduikers hun jongen klaarstomen voor de wintertocht naar volle zee. (juni tot medio augustus).

Dichterbij, op nog geen 10 min rijden van het appartement kan je een paardrijtocht maken om zo deze mooie omgeving te verkennen. Ook zwemmen in het best verkozen zwembad van oost-IJsland of kajakken tussen de fjorden behoort tot de mogelijkheden.

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: 255 km.

Bij afreis op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Hildibrand Apartments (1 of 2 slaapkamerappartement in functie van het aantal deelnemers)

— Lees meer —

Via verbluffende maanlandschappen krijg je uiteindelijk het Mývatn meer in het vizier. Het is een vulkanisch gebied doordat de aardkorst hier erg dun is en de magmakamer dichtbij. Fenomenen zoals zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren en solfatarenvelden, getuigen van een onzichtbare oerkracht.

Dettifoss en Selfoss watervallen verderop zorgen voor waterspektakel aan de diamond circle. De ene is puur geweld, de andere brengt alles terug in balans met een sprookjesachtige schoonheid.

In de onmiddellijk omgeving van het meer worden alle zintuigen geprikkeld door de natuur. Maar er is meer te doen.
Op korte afstand liggen nog andere indrukwekkende plaatsen die duiden op het extreme karakter van deze regio.

En wie walvissen wil spotten, kan te Húsavik inschepen voor een tocht in de Skjálfandi baai. Tijdens het zomerseizoen komen hier verschillende grote en kleine soorten voedsel zoeken.

Of wat denk je van een superjeep excursie naar de Askja vulkaan, diep in het desolate binnenland waar destijds de eerste astronauten ervaring kwamen opdoen met buitenaardse landschappen.

Bij afreis op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: 275 km.

Verblijf: Einishús Cottage OF Breidamyri farm appartments (afhankelijk van aantal deelnemers)

— Lees meer —

Vandaag staat een langere rit op het programma (465km). De route loopt via ringweg 1 tot Reykjavík. Wens je Reykajvik te bezoeken dan raden we aan om ineens door te rijden zodat je nog in de namiddag een bezoek kan brengen aan de hoofdstad. Op deze manier kan je nog de hoogtepunten van de stad ontdekken. We raden ook aan om hier te gaan uit eten.

Wil je het onderste uit de kan halen dan vind je in onze reisapp Vamoos suggesties om er nog een boeiende natuurdag van te maken.

Nadien vervolg je de weg tot aan het airport hotel nabij Keflavik International airport.

Verblijf: Konvin Hotel quadruple room.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurwagen Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
vertrek op 01.07.23 terug op 16.07.23 volzet
vertrek op 05.07.23 terug op 20.07.23 volzet
vertrek op 08.07.23 terug op 23.07.23 volzet
vertrek op 12.07.23 terug op 27.07.23 volzet
vertrek op 15.07.23 terug op 30.07.23 volzet
vertrek op 19.07.23 terug op 03.08.23 volzet
vertrek op 22.07.23 terug op 06.08.23 volzet
vertrek op 26.07.23 terug op 10.08.23 volzet
vertrek op 29.07.23 terug op 13.08.23 volzet
vertrek op 02.08.23 terug op 17.08.23 volzet
vertrek op 05.08.23 terug op 20.08.23 volzet
vertrek op 09.08.23 terug op 24.08.23
vanaf Amsterdam Schiphol
€ 2640 € 2515 (Last minute korting)


PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
Huurwagen Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
vertrek op 01.07.23 terug op 16.07.23 volzet
vertrek op 05.07.23 terug op 20.07.23 volzet
vertrek op 08.07.23 terug op 23.07.23 volzet
vertrek op 12.07.23 terug op 27.07.23 volzet
vertrek op 15.07.23 terug op 30.07.23 volzet
vertrek op 19.07.23 terug op 03.08.23 volzet
vertrek op 22.07.23 terug op 06.08.23 volzet
vertrek op 26.07.23 terug op 10.08.23 volzet
vertrek op 29.07.23 terug op 13.08.23 volzet
vertrek op 02.08.23 terug op 17.08.23 volzet
vertrek op 05.08.23 terug op 20.08.23 volzet
vertrek op 09.08.23 terug op 24.08.23
vanaf Amsterdam Schiphol
€ 3130 € 3005 (Last minute korting)

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurwagen VW Golf of gelijkwaardig
vertrek op 01.07.23 terug op 16.07.23 volzet
vertrek op 05.07.23 terug op 20.07.23 volzet
vertrek op 08.07.23 terug op 23.07.23 volzet
vertrek op 12.07.23 terug op 27.07.23 volzet
vertrek op 15.07.23 terug op 30.07.23 volzet
vertrek op 19.07.23 terug op 03.08.23 volzet
vertrek op 22.07.23 terug op 06.08.23 volzet
vertrek op 26.07.23 terug op 10.08.23 volzet
vertrek op 29.07.23 terug op 13.08.23 volzet
vertrek op 02.08.23 terug op 17.08.23 volzet
vertrek op 05.08.23 terug op 20.08.23 volzet
vertrek op 09.08.23 terug op 24.08.23
vanaf Amsterdam Schiphol
€ 4255 € 4130 (Last minute korting)

*Last minute korting: € 125 per persoon

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavik, H/T
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 14 nachten in volledig uitgeruste zomerhuisjes EN/OF appartement, geen maaltijden voorzien
 • 1 hotelnacht nabij keflavik airport op basis van kamer met privé sanitair en grabbelontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 400; gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen reisapp, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • maaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • dit programma wordt telkens gereserveerd met vertrek op zaterdag of woensdag gezien de beperkte beschikbaarheden van huisjes/appartementen in het hoogseizoen.
 • * Type huisje/appartement ifv de grootte van het reisgezelschap. Enkel bij regio Oostfjorden en Mývatn is hier een verschil: Indien reisgezeschap bestaande uit 2 of 3 personen verblijf in One superior bedroom apartment te Hildibrand en verblijf in one bedroom cottage te Einishus. Indien reisgezelschap bestaande uit 4personen: two bedroom apartment te Hildibrand en 1 bedroom cottage Einishus.

04. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 100 p.p. / van 8 tot 15 jaar: € 75 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 105 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 55 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 135 p.p.

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan u deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruilt u de bewoonde wereld voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring.

Wanneer? Dagelijks van juni t.e.m. september
Waar? Omgeving van Höfn
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak wordt ter plaatse voorzien. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve ingesteldheid.

— Lees meer —

€ 80 à € 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 28

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en nadien jouw vangst te proeven)
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

volwassenen €410 p.p. - kinderen t.e.m. 15j €330 p.p.

Vanuit Mývatn rij je per superjeep naar de hooglanden. Je maakt er kennis met de wildernis, eindeloze open vlaktes, spectaculaire geologie en zoetwaterbronnen. In dit majestueuze landschap, langs het
immense Holuhraun lavaveld en de machtige Askja vulkaan vertoef je even op een andere planeet. Neem je zwemgerief mee voor een ‘once in a lifetime’ badbezoek.

Duurtijd: ca. 13 à 14u

Inbegrepen: professionele Engelstalige begeleiding en transport

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Rechtstreekse vlucht vanaf Brussel/Zaventem.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox