3A Nidaros-kathedraal en Ringve-museum

Excursiecode: 3A
Wanneer Dag 3
Naam Nidaros-dom en Ringve-museum
Omschrijving Slechts weinig steden zijn erin geslaagd hun authenticiteit zo goed te bewaren als Trondheim, Noorwegens derde grootste stad. Deze historische stad werd circa 997 gesticht door Vikingkoning Olav Tryggvason. U bezoekt er de Nidaros-Dom, het grootste middeleeuwse sacrale bouwwerk van Noorwegen en nationaal heiligdom. Deze kathedraal in Gotische stijl werd gebouwd op het graf van St. Olav, de patroonheilige van Noorwegen. Daarna wordt u met de bus naar het muziekhistorische Ringve-museum gebracht. Dit staat bekend om zijn verzameling van meer dan 2.000 instrumenten die in een wondermooi herenhuis zijn ondergebracht. Een enthousiaste gids vertelt u meer over de geschiedenis van de Noorse muziek.
Transport Bus
Maaltijd incl? /
Periode 03.04 – 02.09
Duur 3u
Prijs per persoon € 105
Niveau 2
Waar gaat u van boord? Trondheim
Waar terug aan boord? Trondheim
Opmerking In het Ringve Museum zijn er heel wat trappen, dus het is aangeraden om comfortabele schoenen te dragen. Op zondagen en feestdagen wordt de kathedraal niet binnenin bezocht omwille van de misdienst.

Hurtigruten-Excursie-3A-Nidaros-Ringve-museum

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid