7E Quadsafari naar de Russische grens

Excursiecode: 7E (rijbewijs verplicht)
Wanneer Dag 7
Naam Quadsafari naar de Russische grens
Omschrijving Ontdek Kirkenes en de omliggende natuur, historische bezienswaardigheden en de Russische grens met een quad.

Uw gids ontmoet u aan de kade en geeft veiligheidsinstructies voordat u op de voertuigen klimt en met z’n tweeën (2 pers. per quad) naar een uitzichtpunt met uitzicht op de Sydvaranger mijnen rijdt. Hier legt de gids de geschiedenis van de ijzerertsmijnen uit. Dan ga je verder naar Skafferhullet, de voormalige grensovergang tussen Moermansk County, Rusland, en Finnmark County, Noorwegen, en je ziet een Russische woning en kapel.

Deze grens was lange tijd gesloten toen de spanningen tussen Rusland en de NAVO, waar Noorwegen lid van is, groot waren. Dan gaat u verder naar het huidige grensstation tussen Rusland en Noorwegen, Storskog, waar u stopt voor koffie en een hapje. Op de terugweg naar Kirkenes stopt u even op de top van de Prestfjell berg om het uitzicht op zowel de stad als het wachtende Hurtigruten schip te bewonderen.

Transport Quad
Maaltijd incl? Koffie/thee, snack
Duur 2u30min
Prijs per periode, per persoon 07.05.19 – 06.10.19 en 07.05.20 – 06.10.20: € 185
Niveau 4
Waar gaat u van boord? Kirkenes
Waar terug aan boord? Kirkenes
Opmerking U dient over een geldig rijbewijs B te beschikken om deel te nemen aan deze activiteit. Vergeet dit dus zeker niet meer te nemen tijdens uw reis.

Voorzie zelf warme kledij en schoenen. Speciale kledij wordt voorzien.

De rit gaat langs de gewone wegen, niet dwars door de natuur, omdat dit verboden is.

Hurtigruten-Excursie-7E

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid