8B Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld

Excursiecode: 8B
Wanneer Dag 8
Naam Hammerfest – De noordelijkste stad ter wereld
Omschrijving Hammerfest, opgericht in 1789, is een van de meest noordelijke steden ter wereld, met een unieke geschiedenis om te delen. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museum voor de Wederopbouw van Finnmark en Noord-Troms. Het museum biedt een indrukwekkende tentoonstelling over de impact van de Tweede Wereldoorlog op Noord-Noorwegen en de enorme naoorlogse inspanningen om de regio weer op te bouwen. Onze volgende stop is de Meridian Column, een UNESCO-werelderfgoedplaats ter herdenking van de eerste officiële meting van de exacte grootte en vorm van de aarde.

Van hieruit hebben we een spectaculair uitzicht op de LNG-raffinaderij op het nabijgelegen eiland Melkøya, de verwerkingslocatie voor aardgas uit het Snøhvit offshore veld in de Barentszzee. De stad Hammerfest heeft een lange, bewogen geschiedenis. In 1891 was het bijvoorbeeld de eerste stad in Noord-Europa die elektrische straatverlichting op waterkracht liet werken. Als we de berg Salen beklimmen, komt u meer te weten over de unieke geschiedenis van Hammerfest die teruggaat tot de Vikingtijd. Bovenop Salen genieten we van een prachtig uitzicht over de stad en ons wachtende schip.

Transport Bus
Maaltijd incl? /
Duur 1u45min
Prijs per persoon 08.06.19 – 08.04.20 en 08.06.20 – 31.12.20: € 99
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Hammerfest
Waar terug aan boord? Hammerfest
Opmerking Combineerbaar met excursie 8C / 8F.
Wordt niet georgeniseerd op 1/1, 24-25/12, 31/12.

Hurtigruten-Excursie-8B-Hammerfest-2

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid