9B Eilandenwereld Lofoten

Algemene info
Excursiecode: 9B
Wanneer Dag 9
Naam Eilandenwereld Lofoten
Omschrijving Doorheen de geschiedenis waren de Lofoten de thuisbasis en werkplek van vele generaties vissers. Het visseizoen in de lente is nog steeds van vitaal belang voor de lokale bevolking en de economie. Veel mensen associëren de Lofoten (terecht) met steile, dramatische en vaak legendarische bergen samen met pittoreske visserdorpjes. Maar de Lofoten is zoveel meer!

U vindt er ook rustige baaien, witte zandstranden, beschutte fjorden en – misschien verrassend – grote groene agrarische gebieden. Er wordt gezegd dat het licht op de Lofoten anders is dan waar ook ter wereld. Dé reden wellicht waarom kunstenaars uit Noorwegen en elders hier hun inspiratie komen zoeken.

In Henningsvær, bezoeken we Galleri Lofotens Hus. Verschillende Noorse kunstenaars portretteren in deze galerij de schoonheid van de archipel. We bekijken ook een diavoorstelling die de unieke sfeer die hier heerst prachtig weergeeft. Volgende stop op het programma is een bezoek aan KaviarFactory, een internationaal trefpunt voor hedendaagse kunst. Deze galerij bevindt zich op een unieke locatie. In deze fabriekshal werd vroeger namelijk kaviaar geproduceerd.

Transport Bus
Maaltijd incl? /
Duur 3u
Prijs per periode, per persoon 09.04.18 – 31.08.18: € 136
09.04.19 – 31.08.19: € 139
09.04.20 – 31.05.20: € 139
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Svolvær
Waar terug aan boord? Stamsund
Combineerbaar met Excursie 9A, 9C of 9I

Hurtigruten-Excursie-9B

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid