Noorwegen: Ongezien gevarieerd 2019

Algemene info
12-daagse-unieke-reis

Noorwegen: ongezien gevarieerd

Tijdens deze begeleide reis ontdekt u de hoogtepunten van Zuid- en Noord-Noorwegen! U start in Zuid-Noorwegen met een bezoek aan Oslo, de fjorden, het hooggebergte en de gletsjers en ontdekt parels van natuur, steden, staafkerken, … Na een 6-daagse rondreis door Zuid-Noorwegen neemt u een vlucht van Oslo naar Kirkenes nabij de Russische grens en gaat u aan boord van één van de nieuwste postschepen van Hurtigruten. Op de zuidelijke koers van Kirkenes naar Bergen wacht u zes dagen lang een fascinerend programma op één van de mooiste natuurtonelen ter wereld. U komt op de geliefde eilanden van de Vesterålen en de Lofoten en vaart door diverse fjorden. Deze reis is de perfecte keuze voor iedereen die in relatief korte tijd zoveel mogelijk wil zien!

Hoogtepunten op deze reis:

 • De mooiste fjorden van Noorwegen
 • Jostedalsbreen gletsjer
 • De hoofdstad Oslo en de hanzestad Bergen
 • De Noordkaap
 • Lofoten en Vesterålen
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo
U ontmoet uw gids op de luchthaven van Zaventem waar u samen een vlucht naar Oslo neemt. Transfer naar het centrum van de stad. Indien het aankomstuur van de vlucht het toelaat, wordt op weg naar het hotel halt gehouden bij het Vigelandspark en het Vikingschipmuseum. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Europa (juni) of Thon Hotel Opera.

Dag 2: Hardangervidda
In de voormiddag kan u op eigen houtje de stad intrekken of deelnemen aan een begeleide stadswandeling. We vertrekken kort na de middag met de autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het Bardøla Høyfjellshotell.

Dag 3: Gletsjers en fjorden
Vandaag staat de ruige Noorse natuur op het programma! Door een prachtige vallei en via de Laerdaltunnel gaat het verder tot Borgund waar we de beroemdste staafkerk van Noorwegen bezoeken, terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nadien varen we de Sognefjord over, van Fodnes naar Mannheller. Langs een groots bergmassief rijden we naar de Jostedalsbreen: de grootste gletsjer van het Europese vasteland. We houden even halt om de Bøyabreen-gletsjertong, die tot dicht bij de weg komt, te bewonderen. Langs de machtige Nordfjord gaat het verder tot Loen waar we verblijven in het prachtig gelegen traditionele Alexandra Hotel met wellnessfaciliteiten. U kan genieten van een uitgebreid avondbuffet.

Dag 4: Briskdalbreen, Panoramaweg en genieten van de spa in Alexandra
Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar de Briksdalgletsjer. U kan  lunchen nabij de gletsjer (niet inbegrepen). In de namiddag maken we een omweg langs de Panoramaveien van waaruit u een prachtig uitzicht over de Nordfjord heeft. We voorzien tijdig terug te keren naar Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en het binnen- en buitenzwembad. Een aanrader is tevens een rit met de kabelbaan Loen Skylift naar een hoogte van 1011m, met een prachtig uitzicht over de omgeving!

Dag 5: Fjordendag!
Een niet te missen natuurtafereel in Noorwegen zijn de fjorden. Vandaag vaart u de Geirangerfjord, de mooiste fjord van Noorwegen en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco, over. We varen van Hellesylt naar Geiranger… een hoogtepunt van de reis.  Nadien gaat het helemaal omhoog tot het unieke uitzicht op Dalsnibba om vervolgens af te zakken naar het hooggebergte. We verblijven in het typisch berghotel Wadahl Høyfjellshotell in Gålå.

Dag 6: Peer Gynt, Lillehammer en vlucht naar Kirkenes!
We starten deze dag nabij de Peer Gyntveien, een schitterende bergweg die we, indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen over rijden. In Lillehammer rijden we voorbij Lysgårdsbakken, een bij wintersportfanaten gekende skischans. We bezoeken hier Maihaugen dat beschouwd wordt als het mooiste openluchtmuseum van Noorwegen. Hier is te zien hoe de mensen in de vallei Gudbrandsdalen leefden vanaf de middeleeuwen tot nu. In de namiddag vertrekken we naar Gardermoen luchthaven voor een vlucht naar Kirkenes. Na aankomst transfer naar het moderne Thon Hotel Kirkenes voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Inschepen op Hurtigruten
In Kirkenes bevinden we ons op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Caïro en Istanbul, slechts enkele minuten verwijderd van de Russische grens. In de voormiddag transfer naar uw Hurtigruten-schip, dat kort na de middag vertrekt. In de late namiddag wordt in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen, voor het eerst aangemeerd. Nadien gaat het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord en Berlevåg.

Dag 8: Hammerfest en Tromsø
’s Ochtends vroeg legt het schip aan in Honningsvåg van waaruit u kan deelnemen aan een optionele excursie naar de Noordkaap. Het schip vaart verder, richting Hammerfest. Hier herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. ‘s Werelds meest noordelijke stad had overigens een primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø.  U kan in de IJszeekathedraal een middernachtconcert beluisteren (facultatieve excursie) of u kunt in de stad één van de vele gemoedelijke kroegjes bezoeken en het hier gebrouwen, smakelijke Arctic bier proeven.

Excursiemogelijkheden:

 • 8A: Ontbijt aan de Noordkaap (€229 pp)
 • 8B: Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld (€99 pp)
 • 8C: Middernachtconcert in de IJszeekathedraal (€89 pp)
 • 8G: Bergwandeling in Hammerfest (€105 pp)
 • 8I: Arctisch middernachtavontuur (€159 pp)

Dag 9: Vesterålen en Lofoten
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Vanuit Harstad vindt een optionele excursie plaats naar Trondenes en het kustplaatsje Sortland met zijn blauwgeschilderde huizen. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. Bij goed weer maakt het schip een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich tegenwoordig het Hurtigrutenmuseum. In de namiddag wordt halt gehouden op de Lofoten-eilanden waar u kan deelnemen aan een van de facultatieve excursies die hier aangeboden worden. Tegen de avond wordt koers gezet naar het vasteland.

Excursiemogelijkheden:

 • 9A: Eilandenwereld Vesterålen (€129 pp)
 • 9B: Eilandenwereld Lofoten (€139  pp)
 • 9C: Zeearendsafari (€179 pp)
 • 9D: Lofoten te paard (€189 pp)
 • 9E: Speedbootavontuur Lofoten (€179  pp)

Dag 10: Poolcirkel, Zeven Zusters
Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: de bergketen de Zeven Zusters, de waterval Bruidssluier en het uit sagen bekende rotseiland Torghatten, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont.

Excursiemogelijkheden:

 • 10B: Vega eilandengroep (€299 pp)
 • 10C: Bezoek bij de zalmen (€122 pp)

Dag 11: Trondheim en Kristiansund
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegangspoort tot de binnenstad. In de Nidarosdom, Noorwegens grootste gotische kerk, worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen in een zijkapel getoond. Onze reisleider neemt u ’s ochtends vroeg mee op een begeleide stadswandeling.Nadien gaat de zeereis verder, langs de eilanden Munkholmen en Hitra, over open zee naar Molde, dat dankzij haar vruchtbare ligging aan de Golfstroom, ook wel ‘Rozenstad’ genoemd wordt. Rechts glinsteren in de zon de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. Kristiansund, de als ‘stokvisstad van Noorwegen’ geldende stad, was lange tijd de belangrijkste exporthaven van die gezouten en gedroogde vis.

Excursiemogelijkheden:

 • 11A: Stadsrondrit Trondheim met Nidaros-dom (€105 pp) (vindt tegelijkertijd als onze begeleide stadswandeling plaats)
 • 11C: De Atlantische Weg (€165 pp)

Dag 12: Scherentuin, ontscheping en bezoek Bergen
Uw laatste dag aan boord vat aan. Vooraleer u Bergen bereikt, liggen er nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor u. Om 14u30 bereikt het  schip Bergen. Transfer naar het mooi gelegen Clarion Hotel Admiral.  Begeleide stadswandeling in deze charmante haven- en hanzestad. We bezoeken Bryggen met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, ‘Gamle Bergen’, het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en de vismarkt. Wie wil, kan optioneel ook de Fløibaan naar de 319 meter hoge stadsberg nemen, waar u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord heeft. Avondmaal in het hotel.

Dag 13: Bergen en vlucht naar Brussel
Indien het vluchtschema het toelaat kan u nog even de stad intrekken, alvorens u per bus naar de luchthaven gebracht wordt. Terugvlucht via Kopenhagen of Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN AFREIS 11.06 – 23.06.19 –  MS RICHARD WITH
BEZETTING Polar binnenhut Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
I J N O P2D U2D M
2 volw. – dubbel kamer € 3.945 € 4.165 € 4.345 € 4.465 € 4.495 € 4.795 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 3.795
1 volw. – single kamer € 5.385 € 5.795 € 6.085 € 6.295 €6.365 € 6.895 op aanvraag
PRIJZEN AFREIS 23.07.19-04.08.19 – MS POLARLYS
BEZETTING Polar binnenhut Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
I J N O P2D U2D M
2 volw. – dubbel kamer € 3.885 € 3.995 € 4.195

4.295

€ 4.345 € 4.635 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 3.555 € 3.695 € 3.795
1 volw. – single kamer € 5.295 € 5.545 € 5.845

6.035

€ 6.095 € 6.590 op aanvraag
 

Inbegrepen:

 • Vluchten met Scandinavian Airlines. Heen Brussel-Oslo, Oslo-Kirkenes en terug Bergen-Oslo/Kopenhagen-Brussel.
 • Luchthaventaks (€87)
 • Alle transfers: luchthaven/Hurtigruten/hotels/autocar
 • Rondreis met comfortabele autocar
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Zaventem
 • Hurtigruten zeereis Kirkenes – Bergen (5 nachten) in de geboekte hutcategorie incl. volpension aan boord
 • 7 hotelovernachtingen in goede hotels in halfpension
 • Vaart op de Geirangerfjord
 • Lokale tol- en waterwegen
 • 6 x lunch
 • 11 x avondmaal
 • 12 x ontbijt
 • Gegidste stadswandeling in Trondheim
 • Gegidste stadswandeling in Bergen
 • Inkom staafkerk van Borgund
 • Inkom Maihaugen museum
 • Inkom Vikingmuseum
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Bagageservice
 • Extra excursies aan land

Kajuittypes

 • U2D-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit (bovendek) met dubbel bed
 • P2D-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit (promenadedek) met dubbel bed
 • O-kajuit: Polar buitenkajuit (tussendek, vooraan of hoog dek) buitenkajuit, met aparte bedden (bed en sofabed)
 • N-kajuit: Polar buitenkajuit (tussendek, achteraan), aparte bedden (bed en sofabed)
 • J-kajuit: Polar buitenkajuit (bovendek), aparte bedden (bed en sofabed), beperkt of geen uitzicht
 • L-kajuit: Polar buitenkajuit (benedendek), aparte bedden (bed en sofabed), patrijspoort, beperkt of geen uitzicht
 • I-kajuit: Polar binnenkajuit (benedendek), aparte bedden (bed en sofabed)
 •  Meer info over de kajuiten kan u hier aantreffen.

Opmerkingen:

 • Minimum 18 deelnemers.
 • Prijzen per persoon op basis van een dubbel kajuit. Beschikbaarheid en prijs voor single en triple kajuiten steeds op aanvraag.
 • Het kajuitnummer aan boord van Hurtigruten kan op moment van boeking aangevraagd worden mits toeslag van € 186 per kajuit. Indien het nummer niet vooraf wordt aangevraagd, zal het pas bij het inschepen toegekend worden.
 • Vluchturen nog niet gekend.
 • Hotels onder voorbehoud van wijziging.
 • Suites en mini-suites aan boord van Hurtigruten steeds op aanvraag.
 • Annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis:
  • Tot 181 dagen voor afreis: het voorschot
  • Van 180 tot 45 dagen voor afreis: 50% van de reissom
  • Minder dan 45 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom
Film

Informatie

REISPERIODE 1: 11.06 tot 23.06.19 OP AANVRAAG
REISPERIODE 2: 23.07 tot 04.08.19  VOLZET
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: Vanaf € 3.795 pp
MAALTIJDEN: In de hotels halfpension, aan boord volpension
VLUCHT: Alle vluchten en taksen incl.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Facultatieve excursies moeten meteen bij boeking bijbesteld worden. Wij raden u aan om de excursies waaraan u zeker wenst deel te nemen vooraf te boeken, dit om ontgoocheling wegens volzette excursies te vermijden. NORDIC hanteert de door Hurtigruten vastgelegde Euro-prijzen zoals overal in Europa. Excursies kunnen eveneens aan boord bijgeboekt worden, waar ze verrekend zullen worden aan de dagkoers van de Noorse Kroon. Dit kan een prijsverschil geven ten opzichte van vooraf geboekte excursies in Euro.
 • 5% korting indien u reeds gereisd heeft met Hurtigruten (min. 3 nachten)

Indien we nog een reis naar Scandinavië willen maken, zouden we rechtstreeks bij Nordic boeken want de uitleg is heel degelijk. Voor ons was het de eerste groepsreis die we ooit maakten. Door de groepsleden en de gidsen Marleen en Freddy is dit een ervaring geworden die voor herhaling vatbaar is. Wij hebben een aantal uitstappen meegemaakt. Alleen vinden wij dat de prijzen van de uitstappen zeer hoog zijn. Wij hebben genoten, waren ontroerd bij het bezoek aan de Noordkaap en het aanschouwen van de middernachtzon. We hadden het ervoor over om een nachtje op te blijven en het natuurfenomeen te bewonderen. Ook Oslo en Bergen zijn ons heel goed bevallen.

Fam. Wittevrongel

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid