14-daagse Unieke reis met Lofoten 2019

Algemene info
14-daagse-unieke-reis-met-lofoten

Unieke reis 14 dagen met Lofoten

Deze reis vol variatie start in de hoofdstad Oslo van waar u de adembenemende Bergenbaan (treinrit) tot de hanzestad Bergen neemt. Na een bezoek aan deze prachtige stad aan het water scheept u in aan boord van een van de nieuwste schepen van Hurtigruten. Geniet 9 dagen lang van de hoogtepunten van de Noorse kust tijdens een ontspannen reis met de postboten van Hurtigruten langsheen spectaculaire fjorden en schilderachtige steden. De zeereis voert u van het cultuurcentrum Bergen naar Kirkenes en weer terug naar de mooiste regio van Scandinavië: Lofoten en Vesterålen. We brengen een uitgebreid bezoek aan deze eilandengroep en ontdekken unieke eeuwenoude vissersdorpjes en de mooiste natuur van het noorden.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De Bergenbaan
 • Lofoten en Vesterålen
 • Oslo en Bergen
 • Noordkaap
 • Boottocht op de Trollfjord
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo 
Vlucht van Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we meteen halt bij het Vikingmuseum en bezoeken we het Vigelandpark (bij late heenvlucht kan dit ook op dag 2 ingepland worden). Nadien kan u op verkenning in deze prachtige stad aan de Oslofjord. U overnacht in een van de beste hotels van Oslo stad, Thon Hotel Opera. Diner in het hotel.

OPGELET: voor de afreis van 04.06.19 overnachten we buiten de hoofdstad in Klaekken Hotel. Er is een grote conferentie in Oslo waardoor overnachten in de stad onmogelijk is. We nemen de trein dan ook vanaf Hønefoss in plaats van Oslo. We bezoeken op dag 2 ook niet Oslo maar voorzien genoeg tijd op dag 1.

Dag 2: Bezoek Oslo en “Bergenbaan”
In de voormiddag heeft u nog even om de stad Oslo te bezoeken. Wie wil, kan deelnemen aan onze begeleide stadswandeling doorheen het centrum van Oslo. Rond de middag voorzien we een transfer naar het station waar we per trein naar het echte hart van Noorwegen trekken en dit via één van de mooiste treinritten ter wereld: “de Bergenbaan”. We rijden helemaal langs de Hardangervidda en Finse tot 1.222m om vervolgens af te zakken richting Hardangerfjord. In de vroege avond komen we aan in de Hanzestad Bergen. ‘s Avonds overnachten we in halfpension in het uitstekende en heel centraal gelegen Clarion Admiral Hotel (afreis juni) of Thon Hotel Rosenkrantz (afreis mei/juli/augustus).

Dag 3: Bezoek aan de Hanzestad Bergen
In de voormiddag wordt een stadswandeling met onze gids voorzien. We bezoeken onder andere de houten wijk Bryggen en de vismarkt Fisketorget. Nadien heeft u zelf nog wat vrije tijd om op verkenning te gaan in Bergen. Probeer een van de musea of de Fløibaan van waar u een fascinerend zicht op de stad krijgt. Vanaf 16u00 ligt het Hurtigrutenschip klaar voor inscheping. ‘s Avonds zet het schip koers naar het noorden met als eerste hoogtepunt de Hjeltefjord. Heerlijk dinerbuffet aan boord en informatieve bijeenkomst.

Dag 4: Ålesund en Molde
Tussen scheren en eilanden door vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. Ontdek de drie eilanden waarop Ålesund gebouwd is, de schilderachtige zee-engte, de glinsterende zee en de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sunnmøre Alpen. Een van de hoogtepunten van de reis breekt aan: het Hurtigrutenschip vaart door de Storfjord in de spectaculaire en 15km lange Geirangerfjord (niet voor de afreis in mei). De tot wel 800 meter steile rotswanden, grandioze watervallen en eenzame bergboerderijen gelden als het meest bekende reisdoel en meest geliefde fotomotief van West-Noorwegen. Nadien gaat de reis verder naar Molde: de Rozenstad gelegen aan de prachtige Moldefjord.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 2B: Panoramarit Geiranger met Trollstigen (€ 249 pp – afreizen juni, juli en augustus)
 • 2C: Art Nouveau wandeling (€ 105 pp – afreis mei)
 • 2D: Atlanterhavsparken Aquarium en Aksla (€ 105 pp – afreis mei)

Dag 5: Koningsstad Trondheim
De oude koningsstad Trondheim is zeker de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. U kan te voet de stad bezoeken met onze gids en zo proeven van een van de mooiste steden van Noorwegen. Door een landschap bestaande uit duizenden eilanden en schilderachtige scheren vervolgt u de reis in noordwestelijke richting. Na de, qua navigatie, veeleisende Stokksund passage legt het schip ‘s avonds in Rørvik aan.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 3A: Nidaros-dom en Ringve museum (€ 105 pp) (niet mogelijk indien u deelneemt aan onze gegidste stadswandeling)
 • 3G: Kajak op de Nidelven-rivier (€ 135 pp (afreizen juni, juli en augustus, niet mogelijk indien u deelneemt aan onze gegidste stadswandeling)
 • 3H: Fietsen in Trondheim (€ 109 pp) (niet mogelijk indien u deelneemt aan onze gegidste stadswandeling)

Dag 6: Poolcirkel en Lofoten
Vroeg in de ochtend passeert u tussen Nesna en Ørnes de Poolcirkel, een denkbeeldige magische lijn op 66°33’51”, aangegeven met het model van de wereldbol op een klein eiland. Passagiers die voor het eerst de poolcirkel oversteken, krijgen van de zeegod Neptunus hun pooldoop. In de zomermaanden wordt vanaf Grønøy een bootexcursie naar de Svartisengletsjer aangeboden. Wie liever aan boord blijft, reist langs het indrukwekkende gebergte Børvasstinden naar Bodø. Wanneer de Lofotenwand, een indrukwekkende, tot wel 1.000 meter hoge rotswand van de eilandengroep Lofoten zich aan de horizon aftekent, liggen de Landegodefjord, Helligvær en Vestfjord achter u. Tegen de avond bereikt u Stamsund en later Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten. Hier wacht de romantische schoonheid van de door de Golfstroom beroerde Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen (rorbu) en stokvis op houten rekken. U verblijft op het einde van de reis 2 nachten in Svolvaer, van waaruit u per bus de zuidelijke Lofoten verkent.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 4A: Svartisen gletsjer (€ 299 pp – afreizen juni, juli en augustus)
 • 4B: Arctische kustwandeling (€ 105 pp)
 • 4C: Ontdek Bodø en Saltstraumen per bus (€ 105 pp)
 • 4D: RIB-bootsafari naar Saltstraumen (€ 175 pp)
 • 4F: Lofotr Vikingfeest (€ 179 pp)
 • 4H: Lofoten brouwerij bezoek (€ 49 pp)
 • 4I: Lofoten boerderij bezoek (€ 179 pp)

Dag 7: Tromsø, poort naar de IJszee
‘s Nachts is het Hurtigrutenschip de schilderachtige Raftsund gepasseerd. Na een korte stop in Harstad op de eilandengroep Vesterålen gaat het via Finnsnes verder naar Tromsø, waar u ‘s middags aankomt. In het Polarmuseum en het interactieve centrum Polaria krijgt u informatie over de Noorse poolexpedities. Twee kerken zijn een bezoek waard: de houten domkerk (met 750 plaatsen één van de grootste van het land) en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal. De IJszeekathedraal is om haar eigenzinnige moderne architectuur en grote glasmozaïek ramen wereldberoemd. U kan deze stad te voet bezoeken met onze gids of deelnemen aan één van de optionele excursies. Musea zijn optioneel te bezoeken.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 5C: Bezoek aan de husky’s (€ 115 pp) (niet mogelijk indien u deelneemt aan onze gegidste stadswandeling)
 • 5G: Kayak (€ 215 pp) (niet mogelijk indien u deelneemt aan onze gegidste stadswandeling)

Dag 8: De Noordkaap
Vroeg in de ochtend bereikt u Hammerfest, ‘s werelds meest noordelijke stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2.100km tot de noordpool. Het Hurtigrutenschip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. U kan met een optionele excursie het 307m hoge Noordkaapplateau op 71°10’21” noorderbreedte bezoeken. ‘s Middags, wanneer één van de grootste vogelrotsen van Noorwegen, de Sværholtsklubben, en de rotsformatie Finnkjerka gepasseerd worden, komen ornithologen opnieuw aan hun trekken.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 6A: De Noordkaap (€ 189 pp)
 • 6B: Vogelobservatie (€ 215 pp)
 • 6C: Proeven van Lapland (€ 125 pp)
 • 6H: Bezoek aan een vissersdorp (€ 129 pp)

Dag 9: Kirkenes
‘s Morgens bevindt u zich op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens in Kirkenes. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaat het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat ‘s avonds Berlevåg wordt aangedaan.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 7A: De Russische grens (€ 127 pp)
 • 7B: Rivierboot naar de Russische grens (€ 160 pp – afreizen juni, juli en augustus)
 • 7E: Quadsafari Russische grens (€ 185 pp)
 • 7H: King Crabsafari (€ 245 pp)

Dag 10: Hammerfest en Tromsø
In Hammerfest herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. ‘s Werelds meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen. Stilte en aandacht voor de Noordkaap wordt u aangeboden in het kader van een facultatieve excursie in de vroege ochtend. Wie zich voor de geschiedenis van de Noorse Samen interesseert, verheugt zich op het optionele bezoek aan de Samen hut Mikkelgammen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø. In de IJszeekathedraal kunt u de middernachtconcerten beluisteren of u kunt in de stad één van de vele gemoedelijke kroegjes bezoeken en het hier gebrouwen, smakelijke Arctic bier proeven.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 8A: Ontbijt aan de Noordkaap (€ 229 pp)
 • 8B: Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld (€ 99 pp – afreizen juni, juli en augustus)
 • 8C: Middernachtconcert in de IJszeekathedraal (€ 89 pp)
 • 8G: Bergwandeling in Hammerfest (€ 105 pp – afreizen juni, juli, augustus)

Dag 11: Vesterålen en Lofoten
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. Bij goed weer maakt het schip in de zomer een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. Waar het schip Svolvær, de hoofdplaats op de Lofoten, aandoet, ontdekt u de majestueuze bergen van de Lofotenwand. Hier ontschepen we en verblijven we 2 nachten halfpension in het nieuwe Thon Hotel Lofoten.

Extra excursiemogelijkheden:

 • 9A: Eilandenwereld Vesterålen (€ 129 pp – enkele locaties/landschappen krijgt u ook te zien op dag 13, tijdens de rit naar Andenes)

Dag 12: Ontdekking van Lofoten
Vandaag ontdekken we de romantische schoonheid van de door de Golfstroom beroerde Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen (rorbu) en stokvis op houten rekken. We bezoeken meteen een aantal van de mooiste plaatsjes. Zo staan vandaag alvast Henningsvær, Reine, Nusfjord en Å op het programma. ‘s Middags genieten we van een heerlijke lunch in Nusfjord. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Tegen de late namiddag zakken we terug af naar Svolvær waar we een 2de keer overnachten in het nieuwe en mooi gelegen Thon hotel Lofoten. Dit hotel werd in 2017 uitgeroepen tot het hotel met het beste ontbijt van Noorwegen!

Dag 13: Zeearendsafari
In de voormiddag schepen we in Svolvaer voor een boottocht langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord en Raftsundet. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zeearenden. Na de middag zetten we koers richting Sandtorg, waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel.

Dag 14: Vlucht terug
U geniet van een heerlijk ontbijt waarna u via een mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven rijdt. In Evenes nadert het einde van een fantastische reis en is het tijd om afscheid te nemen van de mooiste eilanden van Noorwegen. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN AFREIS 04-17.06.19 – MS NORDLYS (gerenoveerd schip)
BEZETTING Polar binnenhut Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
I N O P2D U2D M
2 volw. – dubbel kamer € 4.545 € 5.195 € 5.395 € 5.595 € 5.995 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 4.625 op aanvraag
1 volw. – single kamer € 6.675 € 7.895 € 8.195 € 8.395 € 9.195 op aanvraag
 
PRIJZEN AFREIS 09-22.07.19 – MS FINNMARKEN (nieuw schip)
BEZETTING Polar binnenhut Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
I O P U M
2 volw. – dubbel kamer € 4.495 € 5.295 € 5.495 € 5.875 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 3.995 op aanvraag
1 volw. – single kamer € 6.525 € 7.975 € 8.275 € 8.975 op aanvraag
 
PRIJZEN AFREIS 05-18.08.19 – MS Trollfjord (nieuw schip)
BEZETTING Polar binnenhut Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
I N O P U M
2 volw. – dubbel kamer € 4.295 € 4.895 € 5.095 € 5.275 € 5.595 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 3.875 € 4.175 op aanvraag
1 volw. – single kamer € 6.275 € 7.295 € 7.595 € 7.895 € 8.575 op aanvraag
 

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Oslo / Evenes – Oslo – Brussel
 • Luchthaventaks
 • Alle transfers: luchthaven/Hurtigruten/hotels/trein
 • Transfers met comfortabele autocar
 • Nederlandstalige reisbegeleider van begin tot einde
 • Hurtigruten zeereis Bergen – Kirkenes – Svolvær (8 nachten) in de geboekte kajuitcategorie incl. volpension aan boord
 • 5 hotelovernachtingen in goede hotels in halfpension
 • Gegidste stadswandeling in Bergen
 • Gegidste stadswandeling in Trondheim
 • Gegidste stadswandeling in Tromsø
 • Treinreis Oslo – Bergen met de Bergenbaan
 • Boottocht op de Trollfjord
 • Lunch in Nusfjord
 • Toegang tot het Vikingmuseum
 • Toegang tot Nusfjord (Unesco)
 • Vrije keuze van kajuitnummer
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Bagageservice
 • Extra excursies tijdens de zeereis

Kajuittypes

 • U2D-kajuit: Arctic superior (hoog gelegen) buitenkajuit, met dubbel bed
 • U-kajuit: Arctic superior (hoog gelegen) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • P2D-kajuit: Arctic superior (promenadedek) buitenkajuit, dubbel bed
 • P-kajuit: Arctic superior (promenadedek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • O-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • N-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • J-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed), beperkt of geen uitzicht
 • J(*)-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed) of dubbel bed, beperkt of geen uitzicht
 • K-kajuit: Polar standaard (hoger gelegen) binnenkajuit, aparte bedden
 • I-kajuit: Polar standaard (verschillende dekken) binnenkajuit, aparte bedden
 • M-kajuit: suite met 1 of 2 kamers
 • Meer info over de kajuiten kan u hier aantreffen.

Opmerkingen:

 • Minimum 18 deelnemers
 • Het kajuitnummer aan boord van Hurtigruten kan, zonder toeslag, vooraf aangevraagd worden.
 • Vluchten kunnen pas 330 dagen op voorhand bevestigd worden. Kleine wijzigingen aan prijs of route zijn tot dat moment mogelijk.
 • Suites en mini-suites aan boord van Hurtigruten op aanvraag.
 • Prijzen per persoon.
 • Single kajuiten en triple kajuiten steeds op aanvraag
 • Annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis – afreis 21.05.19
  • Tot 121 dagen voor afreis: het voorschot
  • Van 120 tot 45 dagen voor afreis: 50% van de reissom
  • Minder dan 45 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom
 • Annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis – andere afreizen
  • Tot 181 dagen voor afreis: het voorschot
  • Van 180 tot 45 dagen voor afreis: 50% van de reissom
  • Minder dan 45 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom
Film

Informatie

REISPERIODE  04.06 tot 17.06.19 – AFGESLOTEN
REISPERIODE  09.07 tot 22.07.19 – AFGESLOTEN
REISPERIODE  05.08 tot 18.08.19 – AFGESLOTEN

DUUR: 14 dagen / 13 nachten
PRIJS: Vanaf € 4.295 pp
MAALTIJDEN: Aan boord van Hurtigruten: volpension. Hotels halfpension.
VLUCHT: Alle vluchten en taksen incl.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Facultatieve excursies moeten meteen bij boeking bijbesteld worden. Wij raden u aan om de excursies waaraan u zeker wenst deel te nemen vooraf te boeken, dit om ontgoocheling wegens volzette excursies te vermijden. NORDIC hanteert de door Hurtigruten vastgelegde Euro-prijzen zoals overal in Europa. Excursies kunnen eveneens aan boord bijgeboekt worden, waar ze verrekend zullen worden aan de dagkoers van de Noorse Kroon. Dit kan een prijsverschil geven ten opzichte van vooraf geboekte excursies in Euro.
 • 5% korting indien u reeds gereisd heeft met Hurtigruten (min. 3 nachten)

EN PRACHTIGE EN UNIEKE REIS!!! We hadden geluk met het weer (behalve de laatste nacht en dag, maar moet je ook eens meegemaakt hebben op zee). Duur , maar zeker zijn geld waard .

Fam. Stengele

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid