Vakantiehuis Sandalsvägen 5, Stilleben

Algemeen

Beschrijving

Sandalsvägen 5, gelegen op 1 km afstand van het Stilleben Hotel in het dorpje Åmot, is de ideale locatie om te wandelen, te fietsen en op verkenning te gaan. Het huis ligt afgelegen aan een riviertje, met uitzicht over het bos, en op korte wandelafstand van een nabijgelegen meer met een klein strand (100 m).

De stijl, charme en inrichting van het huis voldoen volledig aan het beeld dat u zich wellicht van een Zweedse vakantiewoning vormt: opgetrokken in hout, rood geschilderd, gezellig en smaakvol ingericht met traditionele materialen. Het vakantiehuis is geschikt voor 4 à 5 personen.

Eet- en zitkamer: sfeervolle eetkamer en woonkamer.

Keuken: goed uitgeruste keuken met oven, koelkast, diepvriezer en afwasmachine.

Slaapkamers: 2 slaapkamers, beiden met dubbel bed, en 1 slaapkamer met een sofabed.

Sanitair: 2 badkamers met douche, toilet, wasmachine.

Divers: mooie ruime tuin met tuinmeubilair. Mogelijkheid tot gebruik WIFI (SEK 60 per dag/SEK 200 per week). Gratis gebruik van WIFI in het Stilleben Hotel. Gratis parkeergelegenheid voor het huis.

De Belgische eigenaars Jeroen en Sam, die in Åmot ook het lokale Stilleben hotel uitbaten, heten u van harte welkom en helpen u graag bij het uitstippelen van uw daguitstappen en wandelingen doorheen de mooiste landschappen van de omgevende regio’s Gästrikland, Hälsingland en Dalarna. Bij Stilleben Hotel is het tevens mogelijk om een kano of fietsen te huren.

Mogelijke uitstappen op weg naar, vanuit of weg van het vakantiehuis:

 • Zwemmen, fietsen, vissen, kajakken
 • Zweedse sauna en hot tub
 • Wandeling buiten de begane paden met GPS
 • Safari op zoek naar wilde dieren
 • Nachtsafari met overnachting in een jagershut
 • Berensafari met overnachting in een berenkijkhut
 • Muzikale avond bij het meer
 • Daguitstap Dalarna: met o.a. kopermijn Falun (UNESCO), atelier Dalapaardjes in Nusnäs, en het gezellige dorpje Rättvik
 • Daguitstap Hälsingland met o.a. mooi gedecoreerde 17e Eeuwse Hälsingboerderijen (7 op UNESCO Werelderfgoedlijst)
 • Daguitstap Gästrikland met o.a. mooie kustplaatsje Gävle
Prijzen
VSEAM001 – VAKANTIEHUIS Sandalsvägen, Stilleben
01.05.2019 – 31.10.2019
Prijs op aanvraag

Extra’s:

 • Huur van bedlinnen en handdoeken: inclusief
 • Eindschoonmaak: inclusief
Regio

Gästrikland

De regio Gästrikland, met haar dichte bossen en vele meren, is nog niet zo bekend bij toeristen. Geen souvenirwinkels en toeristische restaurants hier, wel een verblijf in een gezellig, pittoresk dorpje. Het kleine dorpje Åmot ligt op slechts enkele uren rijden van de hoofdstad, Stockholm. U wordt er hartelijk verwelkomd door de sympathieke Belgische eigenaars Jeroen en Sam, die ook het lokale hotel Stilleben uitbaten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor een actieve en ontspannen vakantie of als uitgangspunt voor het maken van mooie daguitstappen in Midden-Zweden. Geniet van de kalmte en rust die het dorpje uitstraalt en maak kennis met haar gastvrije inwoners!

Enkele hoogtepunten:

 • Ruim aanbod aan activiteiten en unieke excursies
 • Kennismaking met de mooie regio’s Gästrikland, Hälsingland en Dalarna in Midden-Zweden
 • Berengebied!

Locatie

GPS COORDINATES:
60°57’43.4’N 16°27’26.3’E

Excursies

Facultatieve excursies mogelijk vanuit hotel Stilleben (bij boeking reserveren om beschikbaarheid te garanderen)

Wandeling langs berenpad (EXCAMO01)

In Åmot bevindt zich een mooi, gemarkeerd wandelpad: het berenpad. Tijdens een begeleide wandeling langs dit pad wordt u meegenomen doorheen de ongerepte Zweedse natuur en komt u meer te weten over de lokale fauna en flora. Halverwege stopt u even aan een kampvuur om te genieten van het panoramisch uitzicht en een lekker kopje koffie met snack. De excursie eindigt met een wandeling door een trollenbos: een bos rijkelijk begroeid met mos.

Vertrek Mei tot oktober: elke maandag
Duur 3 tot 4 uur
Prijs per persoon € 65 per persoon (kinderen tot 12 jaar: €39)
Capaciteit maximum 15 personen

Berensafari met overnachting in een berenkijkhut (EXCAMO08)

Bent u klaar voor een unieke kans om dichtbij de Europese bruine beer te komen? Uw ervaren gids vertelt u meer over de levenswijze en gewoontes van beren en vergezelt u naar de berenkijkhut. U overnacht te midden van het leefgebied van de bruine beer! De berenkijkhut is gelegen op een kleine heuvel, met een goed uitzicht in 3 richtingen. In het mossige naaldbos met dikke stenen en rotsen, kan op elk moment een beer tevoorschijn komen! U verblijft alleen in de berenkijkhut (zonder andere gasten, noch de gids). De kans om effectief beren te spotten is vrij groot. Aangezien beren heel schuw zijn, is het wel zeer belangrijk om stil te zijn. De berenkijkhut is uitgerust met 2 stapelbedden. Tijdens de nacht kan u afwisselend de wacht houden en wat rusten. Na het ontbijt keert u terug naar het startpunt van de excursie.

Vertrek Midden mei tot september: elke dinsdag tot zondag om 15u00
Duur ongeveer 19 uur
Prijs per persoon € 307 per persoon (kinderen tot 12 jaar: €129)
Capaciteit 2 tot 6 personen

Begeleide visexcursie (EXCAMO11)

Åmot is de perfecte locatie als u houdt van vissen. U wordt per wagen – door het bos – naar een meer gebracht, waar u plaatsneemt op een drijvend vlot (met motor) om het meer op te varen. De gids toont u verschillende vistechnieken. Hij leert u vissen op snoek, baars en forel. Misschien lukt het wel om een zalmforel boven te halen! Het loont zeker ook de moeite om de oevers in het oog te houden. Wie weet spot u wel een beer of een eland!

Vertrek Mei tot oktober: elke dinsdag en woensdag om 10u00 of 13u00
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 221 per persoon (kinderen tot 12 jaar: €123)
Capaciteit 2 tot 6 personen

Terug naar de middeleeuwen (EXCAMO09)

Tijdens deze authentieke en kleinschalige excursie gaat u terug in de tijd… naar de middeleeuwen! Deze muzikale reis blikt terug op de rijke Scandinavische geschiedenis en omvat eveneens tal van volksverhalen, waarin Vikingen en trollen nooit ver weg zijn. Schuif mee aan tafel voor een traditionele maaltijd die bestaat uit vegetarische soep en Viking shots (niet alcoholisch), de typische dingen die de inwoners van Scandinavië aten tijdens de middeleeuwen, vergezeld van vers brood en kaas. Wanneer de duisternis valt, is het tijd om naar buiten te gaan, even stil te worden en te genieten van de schitterende magische ‘kulning’. Deze unieke gezangen werden vroeger in Noord-Scandinavië vooral door vrouwen gebruikt om hun kudde schapen in de hoge bergen en diepe bossen bij elkaar te houden.

Vertrek December tot maart en van mei tot september: elke woensdag om 15u00
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 105 per persoon (kinderen tot 12 jaar: €63)
Capaciteit 4 tot 8 personen

Off the beaten track wandeling (EXCAMO06)

Ontdek de vele moerassen en meren, diep in de omliggende bossen van Åmot. Een 4×4 brengt u naar het startpunt van de wandeling. Onder begeleiding van een ervaren gids, trekt u doorheen de Zweedse wildernis. De wandeling voert niet enkel over wandelpaden, maar gaat dwars door het bos en langs een moerassig gebied waar normaal alleen jagers thuis zijn. In deze regio leven elanden, beren, herten en zelfs wolven en lynxen. Op een mooie plek aan een meer, houdt u even een pauze om te genieten van een Zweedse Fika: een kopje koffie of thee vergezeld van een snack. U wordt nadien, per 4×4, terug naar Hotel Stilleben gebracht.

Vertrek Mei tot oktober: van maandag tot vrijdag om 10u00 of 13u00
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 65 per persoon (kinderen tot 12 jaar: € 39)
Capaciteit 1 tot 6 personen

Natuursafari op IJslandse paarden (EXCAMO14)

Verken de uitgestrekte en mysterieuze bossen rondom Åmot te paard! Het IJslands paard – dat meer dan 1000 jaar geleden al door de Vikingen werd gebruikt – is met geen enkel paard ter wereld te vergelijken. Onder begeleiding van een ervaren gids, leidt dit sterke paard u doorheen bossen, langs dierensporen en voetafdrukken. Naast elanden, rendieren, herten en een verscheidenheid aan vogels, is Zweden ook de heimat van roofdieren zoals beren, wolven en lynxen. In harmonie met de natuur en in volledige stilte, helpt uw paard u deze wilde dieren op te sporen.

Vertrek Het hele jaar door: dagelijks om 10u00 of 13u00
Duur 3 tot 4 uur
Prijs per persoon € 216 per persoon (kinderen tot 12 jaar: € 129)
Capaciteit 1 tot 10 personen (vanaf 7 jaar)

Spapakket (EXCAMO04)

Met dit arrangement kan u de geweldige sauna en de hot tub van Hotel Stilleben uitproberen: u mag privé gebruik maken van de hot tub en de op een vlot gebouwde sauna aan de rand van het Hammardammen meer. Na het opwarmen in de sauna, kan u meteen een duikje nemen in het meer om er de nodige afkoeling te vinden. Het diner wordt bereid met lokale, biologische producten.

Vertrek Het hele jaar door: van zondag tot vrijdag tussen 16 uur en 19uur en tussen 18 uur en 21 uur
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 156 per persoon (kinderen tot 12 jaar: € 93)
Capaciteit 1 tot 10 personen (vanaf 7 jaar)

Safari op zoek naar wilde dieren (EXCAMO07)

Naast elanden, herten en een grote variëteit aan vogels, leven in deze regio in Zweden ook roofdieren zoals wolven, beren en lynxen. Neem deel aan deze begeleide excursie op zoek naar wilde dieren! De excursie start ’s avonds. Een 4×4 brengt u tot diep in de bossen. De ervaren gids geeft u meer info over de dieren die hier leven en maakt u attent op sporen en voetafdrukken die de nabijheid van elanden en andere wilde dieren kunnen verraden. De gids zoekt (afhankelijk van de weersomstandigheden) naar een goed vertrekpunt voor een wandeling dwars door het bos. Vanaf nu is het aangewezen om stil te zijn. Zo vergroot u de kans om effectief wilde dieren te kunnen spotten. U wandelt letterlijk in het spoor van de dieren, in de hoop zo dicht mogelijk te kunnen komen. Wanneer de duisternis valt, wandelt u terug naar de auto. Bij een gezellig kampvuur, geniet u van een warme drank en snack alvorens uw zoektocht naar wilde dieren verder te zetten.

Vertrek Midden mei tot september: elke dinsdag en vrijdag om 19u00 (zomer) en om 16u00 (herfst)
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 109 per persoon (kinderen tot 12 jaar: € 65)
Capaciteit 1 tot 4 personen

Nachtsafari met overnachting in een jagershut (EXCAMO03)

Maak u klaar voor een avontuurlijke nachtsafari! Tegen de avond wandelt u onder leiding van een ervaren gids door de dichte Zweedse bossen en komt u meer te weten over de inheemse flora en fauna. De gids maakt u attent op sporen en voetafdrukken die de nabijheid van elanden en andere wilde dieren kunnen verraden. U stapt tot een jagershut midden in het bos en maakt hier samen met de gids het diner klaar. Vervolgens trekt u uw camouflagekledij aan. U brengt een korte nacht door in de hut (normaal gezien blijft de gids niet ter plaatse). Omstreeks 4 uur ’s ochtends trekt u, voorzien van de nodige camouflagekledij, opnieuw met de gids op pad op zoek naar sporen van wilde dieren. Hou uw nachtcamera klaar en maak de perfecte foto! Tijdens deze excursie is het aangewezen om stil te zijn. Zo vergroot u de kans om effectief wilde dieren, zoals elanden, te zien! Na het ontbijt in de jagershut keert u terug naar hotel Stilleben.

Vertrek Mei tot oktober: van maandag tot donderdag om 15u00
Duur ongeveer 19 uur
Prijs per persoon prijs op aanvraag
Capaciteit 2 tot 6 personen

Informatie

CODE: VSEAM001
AANTAL PERSONEN: maximaal 5 personen
DIVERS: gratis WiFi in Stilleben hotel

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid