Ongelofelijke treinreizen door Noorwegen

Iedereen instappen!

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuur: van glinsterende fjorden tot besneeuwde bergen, bloeiende boomgaarden en charmante vissersdorpjes.

Een van de beste manieren om deze schoonheid van dichtbij te zien is per trein. Ontdek hier de meest indrukwekkende treinreizen door het Noorse landschap. Bereid je voor op spectaculaire uitzichten, ongerepte gebieden en unieke ervaringen op enkele van de mooiste treinreizen ter wereld.

De Bergensbanen

Een feest voor het oog

De Bergenspoorweg verbindt de bruisende hoofdstad Oslo met de pittoreske havenstad Bergen. De Bergensbanen werd in 1909 geopend en wordt beschouwd als een technisch meesterwerk.
Binnen zeven uur reis je langs enkele van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Noorwegen. Je passeert dichte bossen, schilderachtige berglandschappen, indrukwekkende watervallen en het hoogste punt van Noorwegen: het Hardangervidda-plateau.

Wereldberoemd treintraject

Op de 371 kilometer lange route van de Bergense Spoorweg val je van de ene verbazing in de andere. Het steeds veranderende landschap is een schat voor natuurliefhebbers en fotografen. Met een beetje geluk zie je zelfs wilde dieren zoals elanden of rendieren!Op twee derde van het traject kun je een kleine omweg maken en nog een wereldberoemd treinritje maken met de Flambahn op het station van Myrdal.

De Flåmsbana

Een rit door het fjordenlandschap

De Flåmsbana is niet voor niets een van de beroemdste treinroutes in de wereld. Want elke keer als je uit het raam kijkt, verwonder je je over een adembenemend uitzicht. Rivieren die schilderachtig door diepe kloven kronkelen en majestueuze watervallen die langs steile bergwanden naar beneden storten.
Maar de treinreis is niet alleen mooi, ze zit ook goed in elkaar. De historische treinen van Flåmsbana worden beschouwd als een technisch meesterwerk. Dit is de enige manier om de 20 kilometer en 866 hoogtemeters in één uur af te leggen.

Schilderachtige panoramische reis

De Flåmbahnlijn begint bij het bergstation in Myrdal, voert je door een van de indrukwekkendste en wildste berglandschappen van Noorwegen, met een fotostop bij de waterval Kjosfossen, en eindigt dan in het charmante dorpje Flåm. Dit pittoreske dorpje ligt aan het uiteinde van de Aurlandsfjord, een zijtak van de langste en diepste fjord van Noorwegen: de Sognefjord.
Hiervandaan kun je veel activiteiten ondernemen, zoals boottochten op de fjord of wandelingen door het omringende berglandschap. Flåmsbana is zonder twijfel een must voor elke bezoeker aan Noorwegen die het land in al zijn natuurlijke schoonheid wil ervaren.

De Dovre spoorweg

Op rails door de nationale parken van Noorwegen

Van Oslo naar Trondheim neemt de Dovre-trein je mee op een onvergetelijke reis van 7 uur en 485 kilometer, waar je geweldige herinneringen aan zult over houden. De treinroute doorkruist enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen, waaronder natuurpark Rondane.
Je komt door de langste vallei van het land, Gudbrandsdalen, langs het grootste meer van Noorwegen, Mjøsa, en doorkruist de majestueuze bergketen waaraan de spoorweg zijn naam dankt: Dovrefjell. Met een beetje geluk zie je zelfs enkele muskusossen!

Een reis door de geschiedenis

De Dovre spoorweg werd feestelijk geopend in 1921 na een lange en complexe bouwperiode van meer dan 70 jaar. Tijdens je reis passeer je belangrijke historische plaatsen zoals de geboorteplaats van de Noorse grondwet, Eidsvoll, en de Olympische stad Lillehammer, voordat je uiteindelijk in Trondheim aankomt. Daar wacht het nationale heiligdom van het land op je: de indrukwekkende Nidaros kathedraal.
Of je nu betoverd bent door de fascinerende flora en fauna of door de indrukwekkende geschiedenis, de Dovre Spoorweg is een juweel van een treinreis die je niet mag missen.

Een treinreis in Noorwegen is een unieke manier om de adembenemende natuur en culturele schatten van het land te ontdekken. Met de trein kun je namelijk plekken bereiken, waar je met de auto niet kan komen.

Elke traject geeft je een geheel nieuw perspectief op het land van de duizend fjorden. Eén ding is zeker: waar je ook plaats neemt, bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

Ook met de trein door Noorwegen reizen? Ontdek ons aanbod:

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter 5 of 7 dagen

Citytrip Oslo en Bergen

Tijdens deze 5-daagse trip bezoek je de twee populairste steden van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter 9 dagen

Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie mooiste steden van Noorwegen en ervaar een nacht op de boot.