IJsland in slow motion

Algemene info

Ijsland in slow motion

Doordat IJsland een quasi onbeperkt aanbod heeft aan fotogenieke plaatsen, wandelmogelijkheden, geothermische fenomenen, stilte gebieden… probeert men logischerwijze zoveel mogelijk te zien tijdens een rondreis; een veelgemaakte fout.

Op deze manier reist men op basis van een ellenlange lijst met af te vinken locaties zonder echt stil te staan bij de schoonheid ervan.

Dit ‘slow motion’ programma hebben we speciaal samengesteld voor iedereen die niet persé alles moet hebben gezien langs het uitgestippelde traject, maar het eiland wil ‘beleven’.
We laat u vooral kennismaken met de bijzonderste locaties, en dat zijn niet altijd de meest toeristische, waardoor de beleving intenser wordt en het tempo automatisch trager.

Samen met geselecteerde en comfortabele hotels zorgt het ervoor dat u IJsland rustig kan ontdekken, tijd heeft om te genieten en geen grote dagafstanden dient te overbruggen.

In het routeboek vindt u onze suggestie van het te volgen traject met zeker te bezoeken plaatsen, mooie korte wandelingen en leuke restaurantjes, maar we hebben ook extra’s opgenomen zoals langere wandelingen en hier en daar een zijsprong of een excursie. Het zorgt ervoor dat u ter plaatse nog kan inspelen op de omstandigheden.

Dag per dag

Dag 1: Reykjavík (50 km)
Lijnvlucht naar Keflavík, de internationale luchthaven van IJsland, waar uw huurwagen klaarstaat. Korte rit naar Reykjavík, al dan niet met een stop aan de Blue Lagoon.

[facultatief: toegangsticket tot de Blue Lagoon – ca. € 80 /pers.]

Dag 2: De Riftvallei (160 km)
De Mid-Atlantische breukzone die dwars over het eiland loopt zorgt voor een aantal boeiende plaatsen op korte afstand van Reykjavík: het þingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de Gullfoss waterval.

Dag 3: Woestijnen en watervallen (200 km)
Via een alternatieve route laten we u proeven van de uitgestrekte, maar imponerende ‘leegte’ van het binnenland. De zuidkust biedt dan weer een totaal andere aanblik met talloze bekende en onbekende watervallen, groene bergflanken en zwarte zandstranden. Wie een warmwaterbad in de vrije natuur wil nemen, komt hier zeker aan zijn trekken.

Dag 4: Het Eyjafjalla massief (120 km)
Langs Kaap Dyrhólaey en de perfect gevormde basaltzuilen van Reynisfjara bereikt u de spoelvlaktes van machtige gletsjers en de met mos gedrapeerde lavavelden van nog machtigere vulkanen.

Dag 5: Eeuwige ijsvelden (165 km)
U volgt de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het ijs ervan heeft in de loop der eeuwen voor fraaie landschappen en heel wat fenomenen gezorgd. Het Skaftafell N.P. en het Jökulsárlón ijsmeer spelen hier absoluut de hoofdrol.

[facultatief: zodiactocht op Jökulsárlón – € 80/pers.]

Dag 6 & 7: De Oostfjorden (190 km / 210 km)
Uitgeschuurd door lang verdwenen gletsjers vormen de Oostfjorden een minder bekend gebied. Maar de verlaten en soms nauwe fjorden zijn zeker een bezoek waard. We tonen u, naar onze mening, een paar van de mooiste plekken in de regio.

Dag 8: Mývatn (220 km)
Met een omweg langs de rand van ’s werelds meest uitgestrekte lavaveld brengt ons routeboek u naar het Mývatn meer. Onderweg maakt u nog een stop aan Europa’s krachtigste waterval: Dettifoss.

Dag 9: Mývatn (110 km)
De regio rond het meer is een van de meest vulkanische gebieden van het eiland. De geplande en zeer gevarieerde bezoeken staan dan ook in het teken van het ‘vuur’.

Dag 10: Walvissen en haringen (180 km)
De kustweg aan de rand van IJslands langste fjord zit gekneld tussen de wateren van de Noordelijke IJszee en de bergen van het Trollenschiereiland. Op weg naar Siglufjörður, ooit een van de meest welvarende haringdorpen, kan u inschepen voor een walvistocht.

[facultatief: walvistocht vanaf Dalvík – € 83/pers.]

Dag 11: Fjorden en baaien (200 km)
Eventueel bezoek aan het haringmuseum. Verder langs de kustweg met mogelijkheid om te baden in een van de mooiste openluchtzwembaden van IJsland. Wie zin heeft in meer cultuur of op zoek wil gaan naar zeehonden vindt in ons routeboek meer mogelijkheden.

Dag 12: Reykjavík (190 km)
Ofwel rijdt u rechtstreeks naar Reykjavík en heeft u de volledige namiddag om de stad te bezoeken, ofwel profiteert u ervan om onderweg de Grábrók krater op te wandelen of zelfs een langere wandeling te maken naar de Glymur waterval.

Dag 13: Terugvlucht
Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

Prijzen
PRIJZEN PER PERSOON: privé-sanitair 
2 pers. / wagen type B
2 pers.kamer
4 pers. / wagen type N
2×2 pers.kamer
01.05. t/m 20.05.2019          € 2.445 € 2.265
21.05. t/m 14.06.2019   € 2.820 € 2.640
15.06. t/m 19.08.2019  € 3.230 € 2.940
20.08. t/m 30.09.2019            € 2.820 € 2.640
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen

 • Vlucht naar Keflavík, H/T, in de goedkoopste economy klasse
 • Luchthaventaks
 • 2 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een tweepersoonskamer en ontbijt
 • 10 hotelnachten op het platteland op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Huurwagen volgens het programma, onbeperkt aantal km’s en CDW-omniumverzekering (eigen risico van ca. € 1.620)
 • Uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig routeboek, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek

Niet inbegrepen

 • Brandstof huurwagen
 • Het bedrag ‘eigen risico’ voor de huurwagen kan verlaagd worden naar ca. € 410 of volledig afgekocht worden (zie tabblad ‘huurwagens’).
 • Tweede chauffeur € 28
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering

Opmerkingen

 • Prijzen per persoon
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE WAGENTYPES BIJ RONDREIZEN MET GEWONE HUURWAGEN.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. A Volkswagen Polo of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage2
Cat. B Volkswagen Golf of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage3
Cat. N Skoda Octavia Break of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-aantal-personen1IJsland-huurwagen-bagage4IJsland-huurwagen-bagage1
Cat. M Chrysler Town & county of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagageIJsland-huurwagen-bagage2

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een wagen is 20 jaar (23 jaar voor 4×4 wagens) waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • bij de huur van een mobilhome is de minimum leeftijd 25 jaar.
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag varieert naargelang het type huurwagen tussen € 1.620 (Cat A, B, N) en € 3.100 (alle andere categorieën).
  Tegen een supplement van respectievelijk € 16 en € 26 per dag kan de franchise worden verlaagd naar respectievelijk
  € 410 en € 750. Of de franchise kan volledig afgekocht worden tegen een supplement van €30 en € 44 per dag.
 • in tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt.
 • een verzekering tegen as- en zandstormen kan worden afgesloten aan € 12 of € 16 per dag. De minimum franchise van € 210 wordt bij dergelijke schade altijd aangerekend.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 28 per bijkomende chauffeur.
 • huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.
 • de wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • de bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.
Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

AFREIS: van 01.05. tot 30.09.2019
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: vanaf € 2.445 p.p. op basis van 2 personen
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE: kamer met ontbijt

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid