Slow travel ontdekkingsreis naar het verborgen IJsland

Slow travel Kjölur Noord-IJsland ©Nordic

Slow Travel

Reizen is weg zijn van huis en het alledaagse, nieuwe dingen ontdekken op verschillende vlakken en het liefst op een zodanige manier dat de beleving exclusief aanvoelt. En met exclusief bedoelen we uniek, authentiek en niet zozeer luxueus.

Het is het uitgangspunt van iedere reis die we samen met Leo Broers, onze ter plaatse wonende IJslandgids, uitwerken. Hij kent IJsland als een local, heeft een voorliefde voor verlaten plekken, wandelen en geologie en weet dit perfect te combineren met de verwachtingen van de Vlaamse reiziger.

LEO’S DROOMROUTE
Op deze nieuwe en unieke zomerreis neemt hij je op sleeptouw langs zijn droomroute. Een traject van verschillende plekken nog niet allemaal ontdekt door reismagazines en -gidsen, weg van de gebaande paden en in de tegenovergestelde richting van wat de wegwijzers aangeven. Het zijn locaties, wandelingen, ontdekkingen en belevingen die evenzeer typisch zijn voor IJsland. Ze kunnen wedijveren met de klassiekers verspreid over het eiland. Dankzij hun ligging en het feit dat ze niet gepromoot worden, blijven ze onder de radar, verscholen voor het grote publiek.

Leo typeert de tocht als een uitzonderlijke ontdekkingsreis naar het verborgen IJsland met focus op het noorden en de wildernis langs de Kjölur postroute. Maar ook als een kennismaking met de onvoorstelbare krachten van de natuur.

SLOW TRAVEL OP 2 CONTINENTEN
Het begint allemaal in het zuiden van het land, in het fameuze riftgebied tussen twee continenten. Vandaar gaat het via onverharde wegen noordwaarts door het binnenland. Er liggen een aantal klassiekers op het pad, maar veel meer aandacht gaat uit naar de afgelegen plekjes. En natuurlijk komt ook IJslandse badcultuur ruim aan bod.

De noordelijke regionen van het eiland worden minder bezocht omdat de hoogtepunten er verder uit elkaar liggen dan aan de zuidkust, waar je bijna niet anders kan dan de klassieke route volgen. Het maakt het noorden authentieker en rustiger met nog heel wat onbekende plekken en mogelijkheden.

We nemen de tijd om ongehaast te exploreren en de beste manier om dat te doen is te voet. Elke dag maken we een of meerdere wandelingen in de ongerepte natuur.

VOOR IEDEREEN DIE GRAAG WANDELT
Het programma is gemaakt op maat van iedere natuurliefhebber, wandelaar en bewonderaar van het Hoge Noorden met een normale conditie. Graag wandelen is uiteraard een must

We plannen deze reis bewust eind augustus, begin september. De dagen zijn nog lang en de meeste toeristen hebben het eiland verlaten. Het is bovendien ook een uitzonderlijk mooie periode vanwege de herfstkleuren.

’s Avonds dineren, logeren en genieten we van de opgedane ervaringen in hotels en country hotels op basis van een kamer met privé-sanitair.

Informatie

REISPERIODE: 27.08. tot 06.09.20
DUUR: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: € 3.715 pp
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE:  kamer met ontbijt – 8 x lunch
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

  • deze comfortabele hotelrondreis staat onder leiding van een professionele, Nederlandstalige NORDIC-gids
  • min. 10 – max. 14 deelnemers

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid